NOS zendt documentaire van studenten prime time uit

De NOS gaat de documentaire Hoe De Tour Naar Utrecht Kwam van vier studenten van de Utrechtse School voor Journalistiek uitzenden op prime time. De half uur durende film is op donderdag 2 juli om 20.35 uur te zien op NPO 2. Dat heeft de omroep laten weten. De Tour de France start dit jaar in Utrecht. In hun film tonen de studenten hoe dat tot stand is gekomen. Vier jongens werkten bijna een jaar aan de film. Ze werden bijgestaan door drie docenten, waaronder Ad van Liempt.

De klap kwam in 2010 hard aan: jarenlang had een enthousiast Utrecht Tour-comité zich ingespannen om de start van de Tour de France naar Utrecht te halen, en toen besloot de organisatie opeens om de eer aan concurrent Rotterdam te gunnen.

Sommigen wilden het bijltje erbij neergooien, maar de echte ‘diehards’ gingen door: Tour-fanaat en journalist Jeroen Wielaert, en ook de toenmalige burgemeester Aleid Wolfsen. Hun hardnekkigheid wordt beloond: op 4 juli start de Tour de France aan de Utrechtse Croeselaan,

De makers – Jiri Glaap, Benjamin Kamps, Daan Langkamp en Youri Straver – interviewden alle hoofdrolspelers en filmden ook in de wandelgangen van het Utrechtse organisatiecomité.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen