Matthijs zet schoondochter Carice aan het werk

Wegens groot succes opent De Wereld Draait Door op 29 januari 2016 voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Dat heeft de VARA laten weten. De Matthijs van Nieuwkerk-show zal met een aantal van zijn vaste gasten negen zalen inrichten met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Dit keer zet Van Nieuwkerk onder meer zijn schoondochter Carice van Houten in. Zij zal een zaal inrichten met werk uit het Kröller-Müller Museum.

Andere gastconservatoren en musea zijn Wim T. Schippers (Universiteitsmuseum Groningen), Sander van de Pavert (Mauritshuis), Paul de Leeuw (Museum Boijmans van Beuningen), Beatrice de Graaf (Nationaal Militair Museum) en Daan Roosegaarde (Het Scheepvaartmuseum).

Ook Robbert Dijkgraaf (Teylers museum en Museum Boerhaave), Paulien Cornelisse (Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum) en Sywert Van Lienden (Bonnefantenmuseum) doen mee.

Het DWDD Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en het Amsterdams Universiteitsfonds. Het NRC Handelsblad geeft net als bij de vorige editie een speciale pop-up krant uit.

De eerste editie van het DWDD Pop-Up museum is nog te zien tot en met 25 mei in het Allard Pierson Museum.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen