Matthijs van Nieuwkerk krijgt 570.000 euro van VARA

Foto: VARAMatthijs van Nieuwkerk, de presentator van de meest bekeken talkshow van het land: De Wereld Draait Door, kreeg in 2014 een salaris van 570.591 euro van BNN-VARA. Dat blijkt uit cijfers die de NPO vandaag heeft bekendgemaakt. Geen enkele andere presentator bij de NPO heeft zo’n hoog salaris als Van Nieuwkerk. In totaal verdienden vorig jaar zes NPO-presentatoren meer dan de balkenendenorm van 189.272 euro: vier presentatoren van BNN-VARA en twee van AvroTros.

Volgens de NPO is het aantal presentatoren die meer verdienen dan de salarisnorm sterk verminderd. “In 2009 waren er 17 presentatoren in dienst bij een publieke omroep die boven de salarisnorm zitten.

Nu zijn dat er nog zes. “Daarmee zitten we onder de acht toegestane uitzonderingen.

De NPO benadrukt dat die zes presentatoren met een topsalaris, niet uit publieke middelen worden betaald. “Het bedrag boven de BPPO wordt door de omroepverenigingen zelf betaald, dus niet van belastinggeld.

De vier topverdieners van BNN-VARA kregen 570.591 euro, 541.464 euro, 225.390 euro en 220.390 euro. De topverdieners van AvroTros kregen 339.088 euro en 279.417 euro.

Overigens maakt de NPO niet bekend wie er bij deze topsalarissen horen, maar het is een publiek geheim dat Matthijs van Nieuwkerk de best betaalde NPO-ster is.

De andere topverdieners bij BNN-VARA zijn vermoedelijk Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Giel Beelen. Bij AvroTros gaat het vermoedelijk om Antoinette Hertsenberg en Ivo Niehe.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen