Matthijs raadt Paul Witteman ‘Love Actually’ aan

Paul Witteman ontvangt in zijn nieuwe tv-show De Meesterwerken onder meer VARA-collega Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft de omroep gemeld. Witteman laat elke week een andere gast kiezen uit zijn of haar vijf favoriete ‘meesterwerken’. “Wat is er nu mooier en inspirerender dan dat de gasten mij meenemen in hun persoonlijke culturele schatkamer. Zo heb ik van Matthijs van Nieuwkerk de uitdrukkelijke opdracht gekregen om deze Kerst toch echt de romantische komedie Love Actually te kijken.”

De vijf meesterwerken moeten bestaan uit één boek, één film, één muziekstuk, één kunstwerk en één tv-programma.

In de eerste aflevering op 28 mei is beeldend kunstenaar Jeroen Henneman te gast. Na hem en Van Nieuwkerk in aflevering twee, volgen Alexander Pechtold (11 juni), Inez Weski (18 juni) en Arnon Grunberg (25 juni).

De drie laatste gasten zijn Giovanca (2 juli), het cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe (9 juli) en Myrthe van der Meer (16 juli).

Paul Witteman verheugt zich erop. ” Aan de ene kant geeft het programma de kijker op een toegankelijke manier tips over kunstwerken en zet het aan tot lezen, luisteren, kijken en denken. Aan de andere kant leren we ook de hoofdgast beter kennen, omdat hij of zij de keuze voor de meegebrachte meesterwerken motiveert.

Presentator en gast zitten aan tafel in Studio Artis in Amsterdam, omringd door beeldschermen waarop de meesterwerken en hun makers verschijnen. Boeken, films, cd’s, platen, foto’s en kunstwerken liggen op tafel.

Het programma zal elke donderdagavond om 21.15 uur te zien zijn op NPO 2.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen