Malafide producent Net5-serie vanavond in Opgelicht

Antoinette Hertsenberg komt vanavond met een opvallend onderwerp in Opgelicht. Ze besteedt aandacht aan de ‘malafide’ tv-producent Vito de Haas die de Net5-serie Fashion Planet met in de hoofdrol Josje Huisman heeft gemaakt. Dat heeft het programma aangekondigd. Productiehuis DDMC heeft medewerkers van de serie geen cent uitgekeerd en is inmiddels failliet. Bestuurder Peter van den Bunder van vakbond FNV KIEM is live in de studio en praat ook over de rol van SBS.

Fashion Planet, dat begin vorig jaar te zien was en abominabel slechte kijkcijfers scoorde,  is gemaakt door een grote club hardwerkende freelance televisiemakers. Dutch ­Digital Media Company  heeft hen nooit betaald. “Sommige cast- en crewleden zijn hierdoor enorm in financiële problemen gekomen“, zegt Van den Bunder.

Samen met zijn advocaat is FNV Kiem nu al een jaar bezig om de mensen te helpen om hun geld te krijgen. “Waar we achter zijn gekomen is dat de man achter het productiehuis DDMC, Vito de Haas, dit vaker doet.

Hij is het prototype cowboy-producent: hij produceert uitzendingen, weet die ook te verkopen, maar als de makers om hun geld komen, geeft hij niet thuis en rest alleen nog faillissement. Pure oplichting dus. Vandaar dat we in deze uitzending zitten om mensen hiervoor te waarschuwen.

Ook Marian Mudder, die in de serie meespeelde, zit in Opgelicht. “Vanavond wordt uitgelegd hoe erg Vito de Haas van DDMC de situatie heeft achtergelaten nadat de serie Fashion Planet was uitgezonden. 75 acteurs en crewleden hebben hun geld niet gekregen en zijn daardoor verschrikkelijk in de problemen gekomen. Het gaat om een bedrag van ongeveer een miljoen euro!

Opgelicht is om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen