Jochem van Gelder-show sluit af als kijkcijferflop

Foto: RTLNa de ellendige score van vorige week, is de Jochem van Gelder-show We Are Family zaterdag nóg verder weggezakt op SBS 6. De vijfde en laatste aflevering trok slechts 303.000 kijkers, goed voor nog geen 5 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Gelder wist niet op te boksen tegen publiekstrekkers Marc-Marie Huijbregts op NPO 1 en Linda de Mol op RTL 4. Zij trokken met Florissant en Weet Ik Veel 1,2 miljoen (18 procent) en 1,7 miljoen (27 procent) kijkers.

We Are Family vormde vijf weken lang samen met Lekker Nederlands de nieuwe zaterdagavond van SBS 6. Al vanaf het begin werd de talentenjacht met kinderen weinig bekeken. De eerste vier afleveringen trokken 411.000, 424.000, 391.000 en 319.000 kijkers.

De Jochem van Gelder-show begon zes dagen eerder dan het gelijksoortige programma Superkids van RTL 4. Dat programma, met Johnny de Mol en Wendy van Dijk, is wel een hit met eergisteren bijvoorbeeld 1,4 miljoen kijkers.

Overigens begon Lekker Nederlands vier weken geleden wél goed en verraste zelfs met ruim 1 miljoen kijkers. Die show zag de kijkersaantallen ook teruglopen, maar sloot zaterdag toch af met een mooie 804.000 kijkers (12 procent).

Al met al was SBS 6 de derde zender van de avond met 9 procent marktaandeel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen