Jack van Gelder had graag amusement gedaan bij SBS

Jack van Gelder had het leuk gevonden om naast sport ook amusement te doen voor SBS, als hij naar de zendergroep zou zijn overgestapt. Dat verklapte hij woensdagavond in DWDD. Het leek er even op dat Van Gelder met de Champions League mee zou verhuizen. “Er is even sprake van geweest, maar het heeft niet reëel gespeeld. Ik had best zin gehad in een nieuw avontuur en om meer dingen te doen, want bij SBS kun je natuurlijk amusement doen wat je bij de NOS niet kan.

Uiteindelijk heeft SBS ervoor gekozen om samen te werken met de mensen van FOX. “Voor Toine en voor Jan-Joost.”

Dat betekent dat Van Gelder vastzit aan de NOS, die hem met pensioen gaat sturen. “Ik word aan het eind van het jaar 65. Ik moet ook stoppen volgend jaar. Ik mag nog een half jaar door en dan mag ik freelancen bij de NOS.”

Studio Voetbal is dan mogelijk verleden tijd voor Van Gelder. “Wellicht. Voorlopig zit het er niet in dat ik verder ga. Ik vind het jammer. Ik vind het nog veel te leuk om te doen.”

Van Gelder volgt Mart Smeets, die ook niet mocht blijven bij de NOS. “Volstrekt belachelijk. Je bent goed of je bent niet goed. Ik vind leeftijd eigenlijk geen item, maar de NOS denkt daar anders over. We hebben het ook meegemaakt met Mart Smeets en Ferry Mingelen.”

Het is absoluut geen wet dat dit moet. Het is zeker onzin. Ik wil het ook niet begrijpen.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen