Familie Kruys verliest voor vijfde week op rij

Foto: TROSDe Linda de Mol-serie Familie Kruys blijft kijkers verliezen. De zesde aflevering scoorde zondagavond bijna 1,4 miljoen kijkers en 20 procent marktaandeel, de minst bekeken aflevering tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Al sinds de start van Familie Kruys levert de Linda de Mol-serie week na week kijkers in. Een deel van het kijkersverlies van gisteren is te wijten aan het enorme succes van de Bekerfinale op FOX, die maar liefst 1,9 miljoen kijkers scoorde.

Familie Kruys begon met een zeer verdienstelijke 2,5 miljoen kijkers, waarna de tweede aflevering 1,9 miljoen kijkers trok en de derde aflevering slechts een paar duizend kijkers verloor.

Met de vierde aflevering merkte De Mol dat ze niet langer na Miljoenenjacht te zien is: er keken ruim 1,6 miljoen mensen. De voorlaatste aflevering, de vijfde, kwam uit op bijna 1,5 miljoen kijkers.

De kijkcijferval van Familie Kruys lijkt niet te stuiten. De tv-koningin zei na de eerste aflevering al te vrezen voor dalende kijkcijfers, vanwege de gemengde kritieken op sociale media. “Maar dan nog: als er 1,8 miljoen overblijven, dan is het nog steeds succesvol“, zei ze.

Als de kijkcijfers van Familie Kruys verder inzakken, lijkt de serie hetzelfde lot beschoren als haar vorige comedy Iedereen Is Gek Op Jack. Ook die serie begon met 2 miljoen kijkers, had veel negatieve kritieken en zag de kijkcijfers ver teruglopen.

Uiteindelijk zakte Iedereen Is Gek Op Jack zelfs onder de miljoengrens en was de afsluiter van het tweede seizoen in mei 2012 de laatste aflevering die is uitgezonden.

Linda de Mol pakt sinds het einde van Miljoenenjacht geen goud meer op prime time. Haar directe concurrent Caroline Tensen doet het beter met Eén tegen 100. Daar keken gisteren 1,6 miljoen mensen naar.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen