Eric van Tijn: ‘Team Trijntje heeft het onderschat’

Foto: Mike van den ToornEric van Tijn denkt dat het team van Trijntje Oosterhuis haar optreden op het Eurovisie Songfestival veel professioneler had moeten aanpakken. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. Op het laatst werden nog bepalende beslissingen genomen over Oosterhuis’ optreden. “Je moet je wel voorbereiden en zorgen dat je daar helemaal geen stress meer hebt. Dat het alleen maar leuk is en je je beste optreden ooit kan geven. Ondanks het feit dat ze heel goed zong, was het niet haar beste optreden ooit.

De regie van Hans Pannecoucke was niet best, vindt Van Tijn. “Hij bleef in het begin veel te lang op haar ogen staan. Ik dacht: waarom staat het zo belachelijk lang daarop? Daar ging het al mis.

Het werd alleen maar erger, aldus Van Tijn. “Het zag er heel slecht uit, heel saai, heel bleekjes. Ik vond het enorm tegenvallen. Daar hadden ze aan moeten werken in Nederland. Het had helemaal moeten kloppen.

Het zag er volgens de muziekproducent ‘niet zo goed uit’. “Dat had ook met haar uitstraling te maken. Ze zong fantastisch, maar ze keek alsof ze helemaal niet relaxed was. Dat was ze volgens mij ook niet. Dat moet je wel zijn.

Ook had Van Tijn een ander liedje uitgekozen. “Het was een liedje dat Anouk had liggen. Maar ik denk ook niet dat zij het haar beste liedje ooit vindt. Dat moet het wel zijn voor je eigen gevoel.

Je moet het serieus nemen. Van het liedje tot welke lamp waar hangt. Ik denk dat het toch onderschat is.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen