Enorm veel kritiek op regie Trijntje Oosterhuis-act

Foto: RTLHet optreden van Trijntje Oosterhuis op het Eurovisie Songfestival is enorm slecht geregisseerd en in beeld gebracht. Dat vinden veel prominente kijkers van het liedjesfestijn, lieten zij weten in talkshows als Pauw en RTL Late Night. Zangeres Do vond het een teleurstelling. “Van mij had de act iets spectaculairder gemogen. Qua regie, qua beelden. De backings zie je bijna niet in beeld. Die stonden net iets te ver weg. Qua act vond ik de andere landen wel vrij spectaculair. Dan valt dit een beetje in het niet.

Gerard Joling vindt het deels aan Oosterhuis aan te rekenen. “Ze is natuurlijk heel slecht in beeld gebracht. Als je daar acht dagen zit, wordt het wel tijd dat je dat laat melden door je manager of mensen om je heen.

De regie was in handen van Hans Pannecoucke, die vorig jaar The Common Linnets aan het zilver hielp. Joling: “Het is gedaan door dezelfde Belg. Dit keer is het niet helemaal gelukt. Ik vind het een beetje bedroevend in vergelijking met toen.

Oosterhuis deed het zelf ook niet helemaal goed, aldus Carlo Boszhard. “Er waren twee momenten dat ze naast de camera keek op het moment dat de camera bij haar kwam. Je kiest voor één shot en dan kijkt ze naast de camera, van: wat gebeurt daar? Dat vond ik jammer.

Tv-regisseur Bert van der Veer vond vooral de cameraman slecht. “Het enige waar het niet aan lag, was de stem van Trijntje. Verder was alles ruk. Je moet goed letten op hoe het beeld heen en weer wiebelt.

De act is gefilmd door één camera. “Het is van een ongelooflijke schoonheid als het lukt, maar ze hebben hier kennelijk iemand bij de camera gezet die onvoldoende oefening had gehad.

Jeroen Pauw sluit zich erbij aan. “Het zag er abominabel uit.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen