Enorm kijkersverlies voor Herman den Blijker

Het nieuwe Herman den Blijker-programma Herrie in Hotel Spaander begon vorige week met ruim 1,6 miljoen kijkers en was daarmee dé prime time-verrassing van april. Niet alleen zette de tv-show een score neer die RTL 4 slechts zelden haalt op een doordeweekse avond op prime time, maar ook was het de meest bekeken uitzending met Herman den Blijker ooit. De pret lijkt echter van korte duur: het 5 mei-concert en het voetbal schopten de tv-kok onderuit tot bijna 1,1 miljoen kijkers.

Den Blijker moet een kijkersverlies verwerken van ruim 34 procent. Ook zijn marktaandeel slinkt, van 24 procent vorige week, naar 15 procent deze week.

Vooral de toegenomen concurrentie van NPO 1 en NPO 3 zal te maken hebben met deze fikse daling. NPO 1 trok vorige week tegenover Den Blijker nog 831.000 kijkers met De Nationale Misdaadmeter, maar trok gisteren 1,7 miljoen kijkers met het 5 mei-concert.

En waar er vorige week geen voetbal was op NPO 3, scoorde de Champions League-wedstrijd Juventus – Real Madrid gisteren 1,5 miljoen kijkers op die zender.

Het is te hopen voor Den Blijker dat zijn kijkcijfers volgende keer weer wat aantrekken, maar de ervaring leert dat doorlopende tv-series verloren kijkers niet makkelijk terugwinnen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen