Dries Roelvink wil naar Eurovisie Songfestival

Foto: RVDADries Roelvink wil volgend jaar graag meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dat zegt hij bij Bekendeburen. Roelvink treedt graag in de voetsporen van Trijntje Oosterhuis. “Ik begrijp best wel dat er veel mensen op Twitter gisteren als grap schreven: ‘Waarom sturen we volgend jaar Dries niet?’. Ik denk dat ik een goede zou zijn. Kijk, de mensen kennen mij vooral van de gezellige meezingers, maar wat niet veel mensen weten is dat mijn grootste kracht ligt bij de Engelstalige power ballads.

Ooit is Roelvink begonnen in het Engels. “En twee jaar geleden heb ik niet voor niks het album ‘The songs I like to sing’ uitgebracht.”

Het eerste exemplaar daarvan reikte Gordon uit aan Roelvink. “En hij vertelde me positief verbaasd te zijn over de manier waarop ik deze liedjes zing. Ik denk zelfs dat er maar weinig zangers in Nederland zijn, die dit soort repertoire aankunnen.”

Ik denk dat ik zeker niet kansloos zou zijn, als ik volgend jaar met een soort van power ballad zou worden uitgezonden. Het bewijs ervan is dit nummer.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen