Carlo Boszhard pleit voor meer geld voor Songfestival

Carlo Boszhard vindt dat AvroTros meer geld moet besteden aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij laten weten in Life 4 You. Boszhard vindt dat Trijntje Oosterhuis niet professioneel genoeg begeleid is. De RTL 4-presentator verwacht dat veel op te lossen is met een groter budget. “De TROS doet het goed, maar ik denk ook dat er meer geld, meer budget moet komen als je echt een punt wil maken. Daar moet wat aan gedaan worden“, zegt hij. “Laten we hopen dat het roer om gaat.

Het Songfestival werd dit weekend gewonnen door Zweden, dat een tot in de puntjes verzorgde act afleverde. “Ik denk dat we een les kunnen leren hieruit, namelijk dat áls je naar het Songfestival gaat, je van tevoren precíes weet wat je gaat doen.”

De act moet al staan vòòr de repetities, vindt Boszhard. “Dat je het helemaal in een studio hebt opgenomen, je weet wat je gaat aantrekken, je weet hoe je haar gaat zitten, je weet hoe hoog je hand gaat en dat je met een goed nummer echt niets aan toeval moet overlaten. Ik denk dat Nederland dat kan leren.”

De act van Oosterhuis kreeg veel kritiek, omdat de regie en haar jurk tekort zouden schieten. Veel beslissingen werden pas op het laatste moment genomen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen