‘Beperkte media-aandacht Britse verkiezingen vreemd’

Paul Römer, directeur van omroep NTR, vindt het merkwaardig dat er in Nederland relatief weinig media-aandacht is voor de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk morgen. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Römer begrijpt het niet, omdat het volgens hem om belangrijke verkiezingen gaat. “Het is opmerkelijk. Het is buitengewoon stil eigenlijk, terwijl het toch vrij belangrijke verkiezingen zijn, ook voor de rest van Europa. De positie van Engeland binnen of buiten Europa staat ter discussie.”

De vorige Britse verkiezingsstrijd kwam wél groot in het nieuws, aldus Römer. “Toen was er Nick Clegg, die een Nederlandse moeder had. Blijkbaar hebben we zoiets nodig. Nu het echt ergens om gaat, is het opmerkelijk rustig in de Nederlandse media. Hoe het komt, weet ik niet.

Volgens Volkskrant-journalist Jan Tromp heeft de beperkte media-aandacht te maken met de ‘naar binnen gekeerdheid van Nederland’. Nederlanders zijn steeds meer met henzelf bezig, stelt hij.

De Britse verkiezingen vinden morgen plaats. David Cameron hoopt de premier te blijven, maar ook Labour kan de strijd winnen.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen