Ben Cramer wil Jan Smit weg als commentator

Ben Cramer wil dat AvroTros Jan Smit opzij zet als commentator van het Eurovisie Songfestival. Dat geeft hij aan in weekblad Weekend. Cramer vindt het commentaar van Smit tijdens het liedjesfestijn verschrikkelijk. “Wie is Jan Smit in godsnaam? Schiet nou op zeg, wat voor verstand heeft hij nou van een Songfestival-liedje? Toch helemaal niks. Zet er mensen neer die verstand hebben van muziek en die ook zelf iets gepresteerd hebben op festivals“, aldus de 68-jarige zanger. 

Vooral het beïnvloeden van de kijker door Smit vindt Cramer kwalijk. “Ik vind het idioot als je de kijkers van tevoren gaat influisteren dat een bepaald nummer bijvoorbeeld niet in de top 10 van de bookmakers staat, dat hoort niet.

Cramer heeft Smit regelmatig vòòr een optreden horen zeggen dat het niks wordt. “Dat is puur ene persoonlijke mening van diegene die het aankondigt. Hou toch je mond! Ik maak zelf wel uit of ik het mooi vind of niet.

Jammer, besluit Cramer. “Ik begrijp wel dat de AvroTros mensen als Jan naar voren schuift. Maar of je dan ook echt kunt zeggen: ‘Nou jongens, daarmee hebben we echt een kenner’, nee’, daar geloof ik geen bal van.

En ik mag dat denk ik wel zeggen, omdat ik heel veel Songfestivals heb gedaan.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen