Beau van Erven Dorens keert terug naar RTL 4

Foto: Nick van OrmondtBeau van Erven Dorens keert terug naar RTL 4. Hij heeft een driejarig contract getekend bij het tv-station, waar hij onder meer de nieuwe afvalshow Real Men gaat presenteren. Dat heeft de presentator donderdagavond bekendgemaakt in RTL Late Night, waar hij tot verrassing van Humberto Tan kwam binnenstormen. Van Erven Dorens onderbrak de show met zijn nieuws. “Ik woon hier vlakbij en ik dacht: ik kom gewoon even langs om te vertellen dat we collega’s worden. Ja, ik kom bij RTL werken.”

De tv-ster was op zoek naar een nieuwe werkgever, omdat hem SBS 6 hem kort geleden na zes jaar aan de kant zette. “Uiteindelijk was het op hun initiatief. Dat is zeker zo. Maar ik had de boel ook al heel erg onmogelijk gemaakt, moet ik zeggen. Het was een accident waiting to happen.”

Vanaf 1 januari rommelde het al een beetje, aldus Van Erven Dorens. “Ik wilde iets naast Shownieuws doen. Toen kwam ik bij SBS en had ik 15 formats neergelegd. Ik zei: ‘Kijk eens even, allemaal fantastische dingen die ik voor jullie wil maken. En als jullie het niet leuk vinden, kom dan zelf eens met wat dingen.’ Die pauze die toen viel duurde net even te lang.”

Dat was ergens in februari. “Toen dacht ik: weet je wat, dit ziet er echt niet goed uit. Het bleef ook behoorlijk stil aan de kant van Laren, waar Talpa en John de Mol zitten. Toen dacht ik: nu moet ik echt even goed opletten. Ik heb natuurlijk een groot gezin om voor te zorgen.”

Van Erven Dorens is daarop gaan praten met de concurrentie. “Toen ben ik gaan praten met de Publieke Omroep en met Erland Galjaard, de directeur van RTL 4, die ik natuurlijk van vroeger ken. Tot mijn grote vreugde kom ik dus uiteindelijk hier terecht. Daar zijn natuurlijk wel wat gesprekken overheen gegaan, maar dit is het eindpunt. Ik zit hier.”

Naast Real Men, zou Van Erven Dorens het ook geweldig vinden om terug te keren bij RTL Boulevard. “Het lijkt mij wel een stunt om dat weer eens te doen, maar daar zijn ze nu zo goed bezet, dus ik zie het niet snel gebeuren.”

Ik heb daar natuurlijk wel eens van gedroomd dat Albert en ik weer naast elkaar zitten. Dan zouden we een lol trappen. We hebben veel mot met elkaar gehad, maar we kunnen het erg goed met elkaar vinden.

Lees ook: Mannen strijden voor strak lichaam op RTL 4 (vorige week)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen