Bastiaan Ragas: ‘Column Youp is hypocriet lulverhaal’

Bastiaan Ragas vindt de column die Youp van ’t Hek over zijn programma Zo Zijn We Niet Getrouwd heeft geschreven, zwaar ongepast. Dat heeft hij laten weten op Radio 10. Van ’t Hek omschrijft de EO-show van Bastiaan en zijn vrouw Tooske Ragas als een programma waarin ‘verstandelijk gehandicapten gruwelijk misbruikt worden’. “Youp was gewoon heel agressief. Ik vond het gewoon een hypocriet lulverhaal. Ik denk dat er grotere problemen zijn om je echt boos over te maken“, zegt hij.

Ragas ergerde zich vooral aan de toon van Van ’t Hek. “Hij zei: ‘Jullie moeten die mensen in bescherming nemen, die mag je niet op televisie zitten, want dat is walgelijk.’ Maar die mensen noemde hij in dezelfde column ‘achterlijk’, ‘imbeciel’ en ‘verstandelijk gehandicapt’. Dat is gewoon inconsequent. Dat je het een rukprogramma vindt, kijk dan niet. Ik vond het nogal agressief.”

Overigens begrijpt Ragas de vele kritiek op het programma wel. “Ik begrijp de kritiek wel dat mensen zeggen: ‘Kijk die heppie en peppie nou twee zielige mensen helpen.’ Ik begrijp dat ook wel, dat mensen denken: ieuw, gatverdamme. Dat had ik ook wel verwacht.

Gelukkig zijn de mensen die de Ragasjes hebben geholpen wél blij, stelt hij. “Daar was het mij uiteindelijk om te doen.”

De column van Youp is te lezen op de NRC-site.

 

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen