Alexander Pechtold gaat Nelleke van der Krogt missen

Foto: AVROVoor de allerlaatste keer is Nelleke van der Krogt vanavond te zien met Tussen Kunst en Kitsch. Ze gaat met pensioen en stopt daarom na 12,5 jaar met de presentatie van de kijkcijferhit. Dat heeft de AvroTros laten weten. Onder de mensen die Van der Krogt gaan missen bevindt zich onder meer D66-leider Alexander Pechtold, verklapt hij op Twitter. “Soms wat belegen programma, maar aantrekkelijk door de droge, gevatte humor van de presentatrice. Gemis”, zo laat hij weten.

Van der Krogt heeft al laten weten geen uitgebreid afscheid te zullen nemen. Ze sluit een comeback namelijk niet uit. “Ik ga gewoon even kijken hoe het leven zonder televisie is. Wat ik dan doe. En daarna zien we wel weer. Ik wil niet emotioneel en groots afscheid nemen om vervolgens weer terug te komen.

De AvroTros benadrukt dat er in Tussen Kunst en Kitsch wel wordt stilgestaan bij haar vertrek. “Tijdens de aflevering vanuit verschillende musea, neemt zij afscheid met een persoonlijke boodschap die zij voor haar kijkers heeft opgenomen.

De opvolger van Van der Krogt is al bekend. Het volgende seizoen zal worden gepresenteerd door Frits Sissing.

Tussen Kunst en Kitsch is om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen