‘Uitspraken Dave Roelvink in soap juridisch onhandig’

Foto: NCRVDave Roelvink deed er niet verstandig aan om voor de RTL 5-camera’s aan te geven dat hij graag zijn excuses wil aanbieden aan de familie Pach. Dat heeft advocaat Peter Plasman van de familie Pach laten weten aan Shownieuws. “Als je in een rechtszaal straks wil gaan ontkennen, dan is het niet handig om op televisie van je advocaat te horen dat je geen excuus moet aanbieden omdat het op schuld wijst, terwijl je vlak ervoor zegt dat je wel excuses wil aanbieden. Dat wijst dus op schuld.” 

Nienke Hoogervorst, de advocaat van Roelvink, meent dat Roelvink alleen duidelijk wilde maken dat hij het erg vindt dat de familie Pach slachtoffer is geworden van diefstal, los van zijn betrokkenheid bij de zaak.

Ook mijn cliënt realiseert zich dat zij daardoor veel ellende heeft gehad en daarvan nog steeds ondervindt. Niet meer en niet minder heeft Dave dat tot uitdrukking willen brengen. Hiermee heeft hij geenszins erkend schuldig te zijn aan hetgeen het OM hem meent te moeten verwijten“, aldus Hoogervorst.

Het enige lichtpuntje van het misplaatste commentaar van mr. Plasman is dat hij een van de kijkers van de soap was.”

Roelvink wordt verdacht van betrokkenheid bij een roof in het huis van de familie Pach.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen