SBS 6 maakt eigen Over Mijn Lijk

Foto: VPROSBS 6 komt met een eigen variant op het succesvolle BNN-programma Over Mijn Lijk. In het door Talpa geproduceerde Mijn Laatste Keer stapt Rob Kamphues vanaf eind juli in het leven van ernstig zieke mensen. Dat heeft de tv-zender laten weten. In iedere aflevering volgt Kamphues voor een langere periode iemand die weet dat hij of zij niet meer beter wordt en dus heel veel dingen voor het laatst gaat meemaken. “De laatste Moederdag of de laatste kerst met je familie“, aldus SBS.

Zo ontmoet Kamphues onder meer de 51-jarige ondernemer René, die twee studerende kinderen heeft. Vorig jaar ging hij met maagklachten naar de huisarts en werd bij hem slokdarmkanker in een vergevorderd stadium ontdekt.

En de 40-jarige ALS-patiënt Margreet viert het leven nu het nog kan. Ze nodigt maar liefst 400 gasten uit op haar laatste verjaardagsfeest. “Ik wil hoe dan ook lachend ten onder gaan.”

In Over Mijn Lijk, dat wordt geproduceerd door Skyhigh TV en gepresenteerd door Valerio Zeno, staan ongeneeslijk zieke jongeren centraal.

Mijn Laatste Keer is vanaf 26 juli elke zondag om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen