SBS 6 en Talpa geven pedofiel tweede kans

Ouders van de slachtoffers van de veroordeelde pedofiel Frank B. vinden het belachelijk dat hij zondagavond opduikt in de seizoensopener van de SBS 6-show Bonje met de Buren van Jochem van Gelder en Patty Brard. Dat laten ze weten in Metro. Producent Talpa kende de identiteit van de man niet. “Het komt voor ons als een verrassing. Frank is veroordeeld pedofiel, maar heeft zijn straf ook uitgezeten. Ik snap dat het pijnlijk is voor de families, maar iedereen verdient een tweede kans.

Volgens Talpa speelt B. ook helemaal geen prominente rol in de uitzending. “Frank staat feitelijk los van de ruzie. Hij verleent als vriend van de familie medewerking bij het zoeken naar een oplossing.

Frank B. (47) is veroordeeld voor seks met een 15-jarig meisje in 2010 en eerder voor seks met een 13-jarig meisje. “Ik snap niet waarom SBS zich hiervoor leent”, aldus de Stichting Stop Loverboys Nu, die het woord voert voor de familie van de slachtoffers.

Ik vrees dat de heer B. opnieuw een poging zal doen om zijn imago via de publieke en commerciële zenders op te poetsen.

In 2012 deed Frank B. als veroordeeld pedofiel mee aan het programma De Week van Filemon. Toen was er geen controverse over zijn tv-optreden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen