RTL 4 ontkent SBS 6 te dwarsbomen met GTST

Foto: RTLRTL 4 laat Goede Tijden Slechte Tijden op dagen dat SBS 6 een belangrijk programma uitzendt niet bewust uitlopen. Dat zegt een woordvoerder van de tv-zender vandaag tegen Televizier. GTST begint op woensdag en vrijdag vanwege een extra reclameblok na het RTL Weer pas om 20.10 uur, waardoor de soap pas rond 20.40 uur afgelopen is. Lezers van Televizier denken dat RTL 4 dit expres doet om SBS 6 dwars te zitten, dat op die dagen dure producties heeft staan om half negen.

Juist op woensdag en vrijdag zendt SBS 6 zijn prestigieuze programma’s Danni Lowinski en Popster uit. Volgens de lezers van Televizier hoopt RTL 4 dat kijkers niet wegzappen naar SBS 6, als GTST uitloopt en ze daardoor niet vanaf het begin naar de SBS 6-programma’s kunnen kijken.

Volgens een woordvoerder van RTL 4 gaat de zender echter uit van zijn eigen kracht en laat het GTST niet uitlopen om andere zenders dwars te zitten.

Op de vraag waarom RTL 4 in de tv-gidsen níet, maar in de tv-schema’s voor adverteerders wél aangeeft dat GTST op woensdag en vrijdag pas om 20.10 uur begint, zegt RTL 4 dat dat te maken heeft met overzichtelijkheid voor de kijker.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen