RTL 4 en SBS 6 voeren strijd om zaterdagkijker

Foto: Roy BeuskerRTL 4 en SBS 6 gaan vanavond de strijd met elkaar om de gunst van de zaterdagavondkijker. Beide commerciële tv-zenders beginnen met een nieuwe programmering. Dat hebben de omroepen laten weten. Linda de Mol opent om acht uur de prime time-uren van RTL 4 met een nieuw seizoen van haar tv-hit Weet Ik Veel, gevolgd door Goor Draait Door en Echt Waar. SBS 6 zet daar de Jochem van Gelder-show We Are Family en de panelshow Lekker Nederlands tegenover.

Het lijkt erop dat tv-koningin Linda de Mol er zoals gewoonlijk met de winst vandoor gaat. De presentatrice is nog altijd de publiekslieveling, die moeiteloos miljoenen kijkers aan zich weet te binden.

Weet Ik Veel heeft er al twee seizoenen op zitten. De eerste serie, die in maart 2013 begon, trok gemiddeld net iets meer dan 2 miljoen kijkers. De tweede serie, die in maart 2014 begon, kwam uit op bijna 1,7 miljoen kijkers.

Na Weet Ik Veel zou eigenlijk een nieuw seizoen van Echt Waar beginnen – dat staat ook aangegeven in de tv-gidsen, maar RTL 4 heeft er op het laatste moment voor gekozen om Goor Draait Door aansluitend uit te zenden.

Echt Waar, de entertainmentshow met komedianten Ruben van der Meer en Tijl Beckand, begint daarom pas om 22.40 uur aan het nieuwe seizoen. De opvallendste wijziging is dat Jack Spijkerman wordt opgevolgd door Jamai Loman.

Opvallender is de programmering van SBS 6, dat twee nieuwe amusementsprogramma’s voorschotelt aan de kijkers. Van zowel We Are Family als Lekker Nederlanders zijn de verwachtingen hooggespannen.

De Jochem van Gelder-show We Are Family is de eerste van twee nieuwe talentenjachten met kinderen die in een week tijd van start gaan op tv. Volgende week vrijdag starten Wendy van Dijk en Johnny de Mol jr met Superkids op RTL 4.

De SBS 6-show Lekker Nederlands is een muziekprogramma waarin twee teams met artiesten uit succesvolle RTL 4-shows het tegen elkaar opnemen. Zo strijden The Voice-coaches Nick & Simon tegen het team van Ik Hou Van Holland-captain Jeroen van Koningsbrugge en zijn goede vriend Dennis van de Ven.

NPO 1, door de bank genomen de grootste zender van het land, heeft De Kwis en Schaep Ahoy op het menu staan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen