‘Roelof mag mening ook verkondigen in RTL Nieuws’

Foto: RTLRoelof Hemmen mag zijn mening over de ‘vuile’ reacties op de verdronken bootvluchtelingen óók verkondigen in het RTL Nieuws. Dat heeft adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein laten weten op Radio 1. Veel mensen verwachten van nieuwslezers dat ze objectief zijn en er is dan ook discussie over de column waarin Hemmen zijn mening uit. “Theoretisch zou hij in ons bulletin kunnen zeggen dat er heel veel reacties zijn en dat hij sommige daarvan als harteloos ervaart“, aldus Klein.

Klein geeft toe dat dat niet snel zou gebeuren, maar dat hij het ook niet erg zou vinden. “Dat is niet de kant die we op dit moment op gaan, maar ik zie het bezwaar niet zo. We kunnen wel doen alsof we aan tafel allemaal geen opvatting hebben, maar ik weet zeker dat jullie ook iets vinden van die dode mensen in zee.

Hemmen mag in zijn columns schrijven wat hij wil, zegt Klein. “Hij heeft alle vrijheid. Hij is presentator én columnist. We schrijven al heel lang columns op onze site.

Wel blijft Klein bij voorkeur weg van politieke onderwerpen. “Vaak zoeken we de menselijke maat. Dat is een gemene deler die ons verenigt bij RTL Nieuws. Soms laten we ons hart spreken en in dit geval Roelof.

Hemmen haalde in zijn column hard uit naar de mensen die op een ‘vuile’ manier reageerden op het nieuws over de vele verdrinkingsdoden. “Die harteloosheid maakt me boos.

Ook gaf Hemmen aan dat hij vindt dat de overheden niet genoeg doen. “Ik kan er gewoon niet tegen dat we al die mensen laten verdrinken. Want dat doen we.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen