Roelof Hemmen woest over reacties op RTL-site

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen ergert zich groen en geel aan sommige reacties van lezers op de website van RTL Nieuws. Dat schrijft de nieuwslezer in zijn column. Onder een artikel over de verdrinkingsdood van 700 bootvluchtelingen, stonden volgens Hemmen pittige reacties als ‘Dat scheelt weer 700 uitkeringen, maal 50 jaar. Kassa.’ Dat gaat veel te ver, vindt hij. “Er waren veel meer meelevende reacties, godzijdank. Maar er was zoveel vuiligheid, dat de redactie de reageerknop heeft uitgezet.

Hemmen wordt er gek van. “Die harteloosheid maakt me boos, en ik zat er toch al doorheen van de week. Tijdens de uitzending van dinsdag had ik er zó genoeg van.

De nieuwslezer kreeg naar eigen zeggen een brok in zijn keel toen hij het nieuws bracht op televisie. “Ik kan er gewoon niet tegen dat we al die mensen laten verdrinken. Want dat doen we. Er zijn niet genoeg marineschepen in de Middellandse Zee om ze tegen te houden, of te redden.

Allemaal tot je dienst, en noem me een watje, maar ik wil gewoon niet dat ze verdrinken. Hoe kunnen we dat nou goedvinden?

De column is te lezen op de website van RTL Nieuws.

Vanavond zit Hemmen in RTL Late Night om hierover te praten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen