Radiobaas NPO wil Radio 2 en 3FM niet verkopen

Foto: AVROJan Westerhof, directeur radio bij de NPO, denkt er niet aan om Radio 2 of 3FM te verkopen aan Radio Veronica-baas Erik de Zwart. Dat zegt hij vandaag in het AD. Volgens De Zwart vervullen Radio 2 en 3FM geen enkele publieke functie en kunnen die net zo goed in commerciële handen komen. “De Zwart leeft in een wereld waarin alles te koop is en inwisselbaar. De suggestie dat NPO Radio 2 en NPO 3FM te koop zijn geeft inzicht in zijn beperkte commerciële focus“, zegt Westerhof.

Bij de NPO is het publiek de eigenaar, benadrukt Westerhof. “Een commercieel radiostation draait muziek die de grootste gemene deler onder het publiek wil horen om zoveel mogelijk commercials te verkopen, een publieke zender opent nieuwe deuren: nieuwe muziek, andere muziek.

De Zwart baalt van de ‘oneerlijke concurrentie’ van Radio 2 en 3FM, die volgens hem net commerciële zenders lijken. Hij pleit ervoor dat staatssecretaris Sander Dekker (Media) niet alleen met een kritisch oog naar de publieke tv-zenders, maar ook naar de publieke radiozenders kijkt.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen