Radio Veronica grootste stijger in luisteronderzoek

Radio Veronica is de grootste stijger onder de radiostations. Dat blijkt vandaag uit de luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode februari-maart. Het station groeit met 0,3 procentpunt naar een marktaandeel van 4,5 procent. “We zien dat onze luisteraars onze vernieuwde programmering, met Van Inkel in de ochtend en Kicken in de middag, en onze nieuwe muziekmix steeds meer waarderen“, zegt zenderbaas Erik de Zwart in een persbericht.

Volgens De Zwart blijven de hitlijsten van Radio Veronica grote publiekstrekkers. “Zoals nu ook weer blijkt uit de Veronica 80’s Top 750 die we in maart uitzonden.”

De meest beluisterde radiozender van het land blijft Radio 538 met 11,9 procent marktaandeel (-0,1 procent), gevolgd door Sky Radio met 9,7 procent (+0,1 procent) en 3FM met 8,9 procent (-0,1 procent).

De rest van de top tien bestaat uit: Radio 2 met 8.7 procent (-0,4), Q-music met 8,5 procent (+0,1), Radio 1 met 7 procent (=), Radio 10 met 5 procent (+0,1), Radio Veronica met 4,5 procent (+0,3), 100%NL met 4 procent (+0,2) en Radio 5 met 3,1 procent (=).

Radio 10 heeft voor het eerst de 5 procent marktaandeel-grens doorbroken. “Wat een topdag is het vandaag! Volop zomer en een nieuw record voor Radio 10. Sinds de terugkeer van Radio 10 op FM zijn de luistercijfers nog niet zo hoog geweest“, zegt directeur Carlo de Boer.

In één jaar tijd is het marktaandeel gestegen met maar liefst 43 procent. Onze nieuwe programmering met Tim Klijn in de morgen en Rob van Someren met Somertijd in de avondspits is nog maar net een paar maanden te beluisteren en de cijfers gaan nu al door het dak. Dat belooft nog wat voor de komende maanden!

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen