Peter R. de Vries vindt ‘snotneus’ uitglijder

Peter R. de Vries vindt de snotneus-opmerking van Fons de Poel een ‘uitglijder’. Dat vertelde de crime-expert maandagavond in RTL Boulevard. De Poel is ontslagen bij Brandpunt, omdat hij GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver in het programma een ‘snotneus’ noemde. “Ik zie die uitspraak en die klopt niet. Dat is een uitglijder geweest, dat is duidelijk. Om een parlementariër als snotneus weg te zetten, vind ik in een actualiteitenrubriek misplaatst“, aldus De Vries.

De Poel noemde Klaver een snotneus na een fragment waarin het Kamerlid kritiek uit op een ABN AMRO-commissaris. Na de uitzending, trof De Poel het verwijt dat hij anderhalf jaar geleden als dagvoorzitter bij de bank heeft opgetreden en dat daardoor mogelijk belangenverstrengeling zou zijn opgetreden.

Dat laatste vindt De Vries onzin. “De suggestie dat hij die broodheren zou willen beschermen, omdat hij anderhalf jaar geleden een keer een lezing heeft gedaan, is flauwekul. Daar geloof ik niets van.

Het zou volgens De Vries vreemd zijn als die klus van toen hem nu nog beïnvloedt. “Ik geef ook wel eens een lezing, en ik heb niet dat ik niet iets vervelends durf te zeggen over een bedrijf waar ik anderhalf jaar een lezing heb gegeven. Integendeel bijna.

Dat De Poel weg moet bij Brandpunt, vindt De Vries overdreven. “Ik vind het wel een heftige straf, maar het gaat ook om het vermijden van de schijn. Ikzelf geloof dus niet in die schijn, want ik ken Fons ook wel een beetje en het is gewoon een volbloed journalist.

Ook RTL Boulevard-collega’s Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz vinden dat KRO-NCRV te hard gehandeld hebben door De Poel te ontslaan.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen