Pauw doet hip: Periscope-special op Koningsdag

Jeroen Pauw komt op Koningsdag met een uitzending waarin zijn favoriete speeltje Periscope, het nieuwe paradepaardje van Twitter, vrij baan krijgt. Kijkers kunnen op de feestdag filmpjes streamen via de app en daarmee wellicht de uitzending halen. Dat heeft de VARA laten weten. Pauw denkt dat het een topidee is. “Wij streamen tegenwoordig zelf elke dag via Periscope de gebeurtenissen in de studio, vlak voordat we beginnen met de tv-uitzending, dus ik weet hoe leuk het is.

Iedereen die over de app Periscope beschikt kan zich via een tweet naar Pauw aanmelden om verslaggever te worden. Filmpjes worden de hele dag gedeeld via de Twitter van Pauw en de beste fragmenten zijn te zien in de tv-uitzending.

Pauw denkt dat het filmen van deze ‘gezamenlijke beleving’ erg bijzonder is. “Iedereen met een iPhone kan via dit programma die dag cameraman of vrouw zijn. Vanuit honderden camerastandpunten maken we zo het meest veelzijdige programma over Koningsdag.

Ook mensen zonder Periscope kunnen deelnemen door hun Koningsdagfilmpje te mailen. De filmpjes mogen niet langer zijn dan 60 seconden.

De Koningsdag-special van Pauw is maandag om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen