Oorzaak lange storing NPO 1 ligt bij AvroTros

NPO 1 ging maandagavond twintig minuten lang ‘op zwart’ door een fout bij AvroTros. Dat meldt de omroep in een persverklaring. De kijkcijferhit Radar met Antoinette Hertsenberg werd twintig minuten te laat ingestart. Dat is niet te wijten aan de eindregie van NPO 1, maar aan de AvroTros zelf. “Door een menselijke fout aan de kant van AvroTros werd de uitzending niet doorgezet naar de eindregie. AvroTros betreurt dit ten zeerste“, laat een woordvoerster van de omroep weten.

Normaal gesproken wordt Radar live uitgezonden, maar vanwege Koningsdag werd de uitzending dit keer van te voren opgenomen. Dat het programma niet live was, had niet iedereen meegekregen, waardoor verzuimd werd de opname in te starten.

De AvroTros gaat er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. “De protocollen voor het doorzetten van uitzendingen worden tegen het licht gehouden om herhaling te voorkomen.”

Hertsenberg en haar team waren ‘behoorlijk ziek’ van de vertraging, zei ze vanochtend op Radio 538. “We hadden alle codes doorgegeven, maar er heeft één iemand zijn mail niet goed gelezen en een beetje zitten slapen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen