NTR-baas Paul Römer: ‘Jan Slagter moet mond houden’

Omroep NTR-baas Paul Römer ergert zich er groen en geel aan dat Omroep MAX-baas Jan Slagter de NPO-bazen Henk Hagoort en Shula Rijxman continu bekritiseert in het openbaar. Dat laat hij vandaag blijken in het AD. Römer vindt het onhandig van Slagter. “Zolang we nog intern in gesprek zijn, moet Jan zijn mond eens houden. Als die klachten aanhouden, wordt de positie van Henk en Shula mogelijk onhoudbaar. Want als iedereen tegen je is, hou je dit niet lang meer vol.

En dat is geen goed nieuws, vindt Römer. “In dat geval zet staatssecretaris Dekker daar nieuwe mensen neer met wie hij zijn invloed op de publieke omroep vergroot. En meer politieke bemoeienis wil niemand in Hilversum.

De bestuurders van de NPO worden namelijk, in tegenstelling tot de bestuurders van de afzonderlijke omroepen, gekozen door de politiek.

Jan Slagter zegt in een reactie dat Römer ‘overdrijft’. “Het gevaar van kritiek is dat je het weleens persoonlijk maakt. Op persoonlijk vlak zit het gewoon goed met Hagoort en Rijxman. Ik wens helemaal niet dat ze opstappen.

Uiteindelijk zijn we tot elkaar veroordeeld en moet je samenwerken. Maar we moeten nu eenmaal af en toe de degens kruisen. En ik zeg gewoon wat ik denk. Misschien heeft Römer in theorie gelijk, maar zo ver zal het niet komen.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen