‘NPO-site één van de slechtste sites van Nederland’

Foto: RTLMarianne Zwagerman vindt de website van de NPO ‘één van de slechtste sites van Nederland’. Dat heeft de tv-kenner laten weten op Radio 1. Zwagerman vindt het onbegrijpelijk dat NPO-bazen Henk Hagoort en Shula Rijxman de afzonderlijke omroepen willen verbieden om hun videocontent te verspreiden via andere kanalen dan NPO.nl. “Zorg dat je content daar zit waar de consument zit. Dat is het nieuwe denken. Dat gaan ze nog verder beperken door te zeggen: zet alles op de NPO-site.

Onhandig, vindt Zwagerman het. “NPO.nl is één van de slechtste sites van Nederland. Daar kun je echt helemaal niets op vinden. Dat wordt ook nooit beter, want ze kunnen nooit het aantal programmeurs aan het werk zitten dat je nodig hebt om écht een heel goede site te maken.

Zwagerman is teleurgesteld in Shula. “Ik ken Shula nog uit de tijd dat zij de baas was bij IDTV. Toen had ik heel veel respect voor haar. Nu maakt ze een enorme denkfout, want de NPO moet maar één ding doen en dat is onderscheidende content maken die niet gemaakt wordt in een commerciële omgeving. Dat is de enige opdracht.

Nu is de NPO-bazin vooral bezig met van NPO een machtsblok te maken. “Wat zij nu vooral probeert te doen, is heel goed worden in distributie. Ze heeft het over de concurrentie YouTube en Netflix, maar dat zijn technologiebedrijven. Daar zitten honderden programmeurs elke dag die sites te verbeteren. Daar win je natuurlijk nooit van met een klein publiek gefinancierd organisatietje uit Nederland.

Ze zitten heel erg te focussen op hoe ze de concurrentie aan kunnen met dat soort partijen. Dat is een enorme denkfout. Zij moet alleen maar bezig zijn met die content maken die niet gemaakt wordt in een commerciële omgeving.

Zwagerman merkt verder op dat Shula ‘een afschuwelijk broekpak’ aan heeft op de foto bij het dubbelinterview met collega Henk dat vandaag te lezen is in De Telegraaf.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen