‘Net5-serie geloofwaardiger dan realityserie Jojanneke’

De dramaserie Dagboek Van Een Callgirl van Net5 geeft een realistischer beeld van prostitutiewerk dan het EO-realityprogramma Jojanneke in de Prostitutie, waarvoor Jojanneke van den Berge twee jaar lang onderdook in de wereld van de prostitutie. Dat vindt sekswerker Lyle Muns, zegt hij in NRC Handelsblad. De 21-jarige homoseksuele prostituee vindt de dramaproductie een welkome verfrissing. “Dit is geloofwaardiger dan Jojanneke in de prostitutie.

Prostituee Anna richt zich in de Net5-serie rechtstreeks tot de kijker. “Ze neemt de tijd om misstanden over prostitutie recht te zetten, inderdaad bijna als een verkooppraatje. En dat schone en heldere helpt om haar werk acceptabel te maken voor de kijkers. Ik zie dat ook liever dan het zoveelste donkere steegje.

Toch is er ook op de Net5-serie wel wat aan te merken, meent Muns. “De glamour wordt hier sterk overdreven. Vijfhonderd euro is een hele hoop geld voor een uurtje. Ik vraag zelf honderd euro per uur. En een high class meisje is zelden duurder dan driehonderd.

Volgens Muns helpt de serie het clichébeeld van de prostitutie af te breken. “Net als Anna kom ik uit een normaal gezin en heb ik geen trauma of psychische problemen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen