Maar liefst honderd jazzmusici in DWDD

De Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door staat vanavond geheel in het teken van jazz. Alle gasten en het gehele publiek zullen bestaan uit meer dan honderd van ’s lands beste jazzmusici van dit moment. Dat heeft de VARA laten weten. Het idee voor de special ontstond nadat bekend werd dat NPO Radio 6 gaat verdwijnen. Daarmee zal veel jazz niet meer op de radio worden gedraaid. “En dat is jammer, want in Nederland wordt geweldige jazzmuziek gemaakt.”

Voor de uitzending van vanavond werd een remake gemaakt van de foto ‘A Great Day in Harlem’, één van de beroemdste foto’s uit de jazzgeschiedenis. De foto is een groepsportret van de belangrijkste Amerikaanse jazzmuzikanten uit 1958.

Voor deze Nederlandse remake nodigde De Wereld Draait Door meer dan honderd Nederlandse jazzmusici uit. Op maandagochtend werden zij op het Westergasterrein gefotografeerd door Merlijn Doomernik.

Vanavond zijn ze allemaal aanwezig in de studio van De Wereld Draait Door en wordt de foto onthuld. Te gast zijn onder meer Boy Edgarprijs-winnaars Eric Vloeimans, Anton Goudsmit en Yuri Honing, en reuzen van de Nederlandse jazz zoals pianist Louis van Dijk, drummer John Engels en saxofonist Hans Dulfer.

De tafeldame in deze jazz-special is NPO Radio 6-presentatrice Mijke van Wijk (foto).

DWDD begint om 19.00 uur op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen