Koningsdag nieuwe stijl in oude stijl bij NOS

Foto: AVRONOS doet aan het eind van de maand in oude stijl verslag van Koningsdag nieuwe stijl. Net als in voorgaande jaren zal Astrid Kersseboom het rechtstreekse verslag van het Oranje-feestje samen met gasten van commentaar voorzien. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de andere koninklijke aanwezigen zullen op 27 april per boot in Dordrecht arriveren. De drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn er een deel van het bezoek bij.

Na aankomst van het koninklijk gezelschap is er een vlootschouw met tientallen schepen, de Grande Parade. Maritieme bedrijven uit de regio presenteren er hun schepen, maar er varen ook historische schepen voorbij. Vervolgens trekt het gezelschap de stad in voor een tour langs de ‘iconen’ van Dordrecht.

In tegenstelling tot de Koninginnedagen uit het verleden wordt niet alleen maar door de stad gewandeld. Het gezelschap verplaatst zich per boot, met elektrisch vervoer en het laatste stuk lopend.

Naast de koning, de koningin en hun dochters, zijn ook prins Constantijn en prinses Laurentien van de partij, net als Maurits, Bernhard en Floris, de zonen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Ook hun echtgenotes komen mee naar Dordrecht. Het is nog onzeker of prins Pieter-Christiaan aanwezig is.

Kersseboom begint haar uitzending om 10.45 uur op NPO 1. ’s Avonds worden tussen 18.50 en 19.50 uur de hoogtepunten van die dag nog een keer op een rijtje gezet op dezelfde zender.

 

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen