Kijker straft inspiratieloze vooravond RTL 5 af

De kijker blijft met een grote boog om de inspiratieloze vooravond van RTL 5 heen lopen. De tweede zender van de RTL-groep heeft de minst bekeken vooravond van álle top tien-zenders. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De RTL 5-vooravond was al één groot herhalingenfestijn, maar nu maakt de tv-zender het wel heel bont. Gisteren begon de zender met het herhalen van de Shopping Queens VIPS-serie, die zeven weken geleden begon en vier dagen geleden eindigde.

RTL 5 opende de vooravond maandag met een herhaling van Flodder (112.000 kijkers), waarna de tv-zender volledig door het ijs zakte met de herhalingen van Shopping Queens VIPS (69.000 kijkers) en Wie is de Chef (55.000 kijkers).

Waarom RTL 5 de Fred van Leer-show Shopping Queens VIPS op zender houdt, is onbegrijpelijk. Het programma bewees zich de afgelopen zeven weken als een heuse kijkcijferflop met regelmatig slechts enkele tienduizenden kijkers.

Fred van Leer gaf na de opnames van zijn shoppingwedstrijd aan trots te zijn op de show. “It’s a wrap! Ook al zijn we geen kijkcijferhit, ik ben trots op het programma en het team van RTL Productions en RTL 5.

De enige zenders met een volwaardige vooravond zijn NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4 en SBS 6. De andere tv-zenders programmeren vooral herhalingen en buitenlandse titels.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen