Jan Slagter pleit voor opstand tegen Henk en Shula

Foto: MAXDe flamboyante Omroep MAX-baas Jan Slagter pleit voor een opstand tegen Henk Hagoort en Shula Rijxman, die ook wel bekendstaan als de Kim Jong-uns van de NPO. Dat vertelt hij aan ThePostOnline.nl. Slagter vindt dat Henk en Shula veel te machtig willen worden. “Henk en Shula willen straks bepalen welke programma’s er worden uitgezonden. De macht van de omroep ligt straks bij twee mensen en daar zou eigenlijk iedere journalist tegen in opstand moeten komen.

Henk en Shula willen dat hun overkoepelende organisatie NPO veel machtiger wordt ten koste van de afzonderlijke omroepen. Maar in tegenstelling tot de omroepen, hebben Henk en Shula hun macht niet te danken aan het publiek. “Zij hebben een mandaat van de politiek en dan bepaalt de politiek dus straks wat wij allemaal bekijken.

De twee worden ook wel een ’tweekoppig monster’ genoemd. “De strategie die ze neerleggen is gebaseerd op macht en angst en dat is een weinig succesvolle combinatie“, vindt Slagter.

Het plan van Henk en Shula om de omroepen te verbieden om hun publiek gefinancierde content aan te bieden via openbare kanalen als YouTube, vindt Slagter slecht. Vooral een omroep als BNN kan zijn doelgroep goed bereiken via YouTube. “Zij kennen die mensen goed, maar Henk Hagoort kent ze niet.

Henk en Shula zijn woest dat MAX en VPRO hun beleid ‘Noord-Koreaans’ noemen. “Maar weet je wat mij door mijn ziel snijdt? Dat de NPO de publieke omroep aan het afbreken is in opdracht van de politiek.

In mei komen de omroepen gezamenlijk met een reactie op de plannen van Henk en Shula.

Het volledige interview is te lezen bij ThePostOnline, klik hier.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen