Jan Slagter: ’25.000 euro had ik nog wel betaald’

Foto: MAXAls de Heel Holland Bakt-boete niet 162.000 euro, maar bijvoorbeeld 25.000 euro bedroeg, dan had Omroep MAX-baas Jan Slagter hem wel gewoon betaald. Dat heeft hij laten weten op Radio 2. De torenhoge boete is opgelegd door het Commissariaat voor de Media. “Als ze 20 of 25 duizend euro boete hadden gegeven, dan kon ik daar mee leven en had ik die boete ook betaald en geen gang naar de rechter gemaakt. Nu moet ik wel, omdat het gewoon buitenproportioneel is.”

MAX maakte met de BBC, die eigenaar is van het format van Heel Holland Bakt, geen afspraken over de rechten op de merchandise. Daardoor kon BBC die rechten verkopen aan Albert Heijn, die een Heel Holland Bakt-productlijn op de markt bracht.

De BBC vindt het ‘ook heel vervelend’, zegt Slagter nu. “We zijn nu ook in gesprek met de BBC om dat contract te wijzigen. Daarmee bekennen we geen schuld. We vinden nog steeds dat die boete niet terecht is. Sesamstraat ligt ook in alle winkels. Dat mag blijkbaar wel.”

Het Commissariaat overdrijft, vindt Slagter. “Als het Commissariaat had gezegd: ‘We geven je een boete van 25.000 euro, zorg dat het contract met de BBC op orde is’, dan had ik daar mee kunnen leven. Maar dit is een torenhoge boete.”

Slagter heeft geprobeerd het Commissariaat te overtuigen, maar dat is niet gelukt. “Ja, ze hebben tien procent korting gegeven op de boete. Van 180.000 naar 162.000 euro.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen