Jack Spijkerman niet boos op Jamai Loman

Foto: Studio KastermansJack Spijkerman is er niet boos over dat hij door Jamai Loman wordt opgevolgd als presentator van de RTL 4-show Echt Waar. Dat vertelt Loman vandaag in De Telegraaf. Nu Spijkerman ook deze show verliest, verdwijnt de ooit zo succesvolle presentator nog verder uit de schijnwerpers. “Gelukkig neemt Jack Spijkerman het sportief op”, vertelt Loman. “Hij vindt de verjonging prima en hij heeft het bovendien hartstikke druk met Koning Voetbal en allerlei andere zaken.

Loman kwam al snel in beeld als ideale opvolger. “Dat is eigenlijk heel organisch gegaan. Ik toer al vijf jaar met Ruben van der Meer en Tijl Beckand met De Grote Improvisatieshow door het land. Sinds drie jaar zijn we op tv. Toen bij Echt waar?! een opvolger voor Jack Spijkerman werd gezocht, kwam ik vrij snel in beeld.”

Onder Lomans leiding verandert het programma enigszins. “Ik ga er een net iets andere draai aan geven en bovendien verandert het programma ook een beetje van opzet. Het studiopubliek is nu opgedeeld in twee helften en beide vakken worden door een gast geleid. Ze mogen nog steeds meespelen, maar de gast bepaalt of ze winnen.

RTL 4 kent nu twee programma’s met een identieke bezetting: Echt Waar en De Grote Improvisatieshow. Volgens Loman is het niet één pot nat. “Echt Waar is een redelijk vast format. Bij De Grote Improvisatieshow komen we op en doen we maar wat. Zelfs John de Mol kan er de vinger niet op leggen.

Echt Waar begint vanavond niet om 21.45 uur, zoals in de tv-gidsen aangegeven, maar om 22.40 uur. RTL 4 heeft ervoor gekozen om Goor Draait Door, en dus niet Echt Waar, uit te zenden na Linda de Mols tv-hit Weet Ik Veel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen