Henny Huisman begrijpt kritiek op Gay Pride niet

Foto: NCRVHenny Huisman begrijpt er niets van dat sommige mensen de Canal Parade tijdens Gay Pride onsmakelijk vinden. Dat zegt de SBS 6-ster, die zich graag homovader noemt, in weekblad Story. Huisman is fan van de parade. “Dat mensen zich storen aan de Gay Parade met bootjes vol juichende, mal uitgedoste homo’s door de Amsterdamse grachten… Ach, één maal per jaar moet je toch een keertje gek kunnen doen? Ik vaar ook mee met mijn vrouw en kinderen. En ik feest gezellig mee.

De presentator vindt het jammer dat homoseksualiteit nog niet overal geaccepteerd is. “Zelfs op mijn vakantie-eiland Bonaire, waar altijd alles kan, is het me opgevallen dat men sterk afwijzend tegenover homoseksuelen staat.”

Een homohuwelijk vinden ze daar nog heel gek, zegt Huisman. “Ze zitten wat homo-emancipatie betreft veertig jaar terug in de tijd. Ik heb homoseksuelen juist altijd ervaren als lieve mensen, sociaal voelend, creatief, hulpvaardig en vrouwvriendelijk.”

Blijkbaar wordt dat niet door iedereen zo gezien. Natuurlijk zitten er ook vervelende klieren bij, maar die vind je overal.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen