Henk en Shula willen planeet redden

Foto: NPOHenk Hagoort en Shula Rijxman, de bazen van de NPO, willen Nederlanders inspireren om groener en bewuster te leven. Daarom lanceren ze het project NPO Groen. Dat heeft een woordvoerster vandaag laten weten. Volgens Henk Hagoort kan het niet langer zo doorgaan met onze planeet. “Als we niet innoveren, hebben we met straks 9 miljard inwoners niet genoeg aan deze planeet. De toekomst moet groen en duurzaam zijn om de volgende generatie een hoopvol perspectief te bieden.

Hagoort heeft het idee dat Nederlanders dat niet genoeg inzien en komt daarom met zijn groene project. “Wat nodig is, is participatie en betrokkenheid van het publiek“, zegt hij. “De publieke omroep kan en wil hier een voortrekkersrol nemen omdat wij, met een grote variatie aan programma’s, wekelijks ruim 80 procent van de samenleving bereiken.

Het project NPO Groen omhelst het lanceren van een bijbehorende app, een thema-uitzending en aandacht in diverse radio en tv-programma’s. De aftrap geeft de VARA op zondag 17 mei met de grote prime time NPO 1-show Nederland wordt groen.

In het programma, gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra, gaan drie bekende Nederlanders – Anita Witzier, Gerard Ekdom en Frans Duijts – een week lang mét hun gezinnen hun uiterste best doen om ‘groener’ te leven.

Behalve in de programmering streeft de NPO er naar om ook zelf duurzamer te produceren. “Daartoe worden de komende tijd verschillende initiatieven genomen, bijvoorbeeld in huisvesting en bedrijfsvoering.”

De eerste stroombesparing hebben Henk en Shula al beginnen: ze willen in 2016 de stekker uit zo’n 550 omroepsites trekken. Ook gaan een aantal themakanalen op zwart.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen