Fons de Poel hangt kritische Quote-reporter op

Fons de Poel kwam niet uit zijn woorden toen een Quote-reporter hem vandaag belde om te vragen naar zijn ontslag bij het KRO-NCRV-programma Brandpunt. Dat is te lezen op de Quote-site. De Poel is ontslagen vanwege de snotneus-gate, hoewel de KRO-NCRV in een persbericht stelt ‘geen enkele twijfel over de integriteit van Fons de Poel’ te hebben. Waarom moet hij dan weg? Volgens Quote omdat de KRO zijn straatje probeert schoon te vegen. “Zeg, ik moet nu echt verder“, reageert De Poel.

Tijdens het telefoongesprek houdt De Poel het bij een ingestudeerd antwoord. “Alles is overlegd met de directie van de KRO. Ik doe alleen journalistieke congressen die verband houden met mijn werk. Geen sales of marketing. Alles heb ik besproken met de KRO.

De Poel blijft de vraag ontwijken waarom hij nou weg moet, als er geen enkele twijfel over zijn integriteit zou zijn. “Als je lang in de vuurlinie opereert, kan het zijn dat je kritiek krijgt en mijn werkgever heeft het volste recht om daar iets van te vinden.”

De Poel moet weg bij Brandpunt, vanwege de commotie die optrad na een omstreden grap waarin hij het GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver, na diens kritiek op ABN AMRO-commissaris Van Singeland, typeerde als een ‘snotneus’. Het kwam hem op felle kritiek te staan.

In discussies die volgden op de uitzending, trof De Poel het verwijt dat hij anderhalf jaar geleden als dagvoorzitter bij ABN AMRO heeft opgetreden en dat daardoor mogelijk belangenverstrengeling zou zijn opgetreden.

Het verweer van De Poel: “Die opmerking was ironisch bedoeld. Ik had moeten zeggen. ‘Je zag die bankier denken: snotneus.’

Het interview met De Poel is te lezen op de website van Quote.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen