Erik de Zwart wil Radio 2 en 3FM kopen

Radio Veronica-baas Erik de Zwart zou graag de publieke radiozenders Radio 2 en 3FM kopen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Volgens De Zwart zijn het net commerciële zenders. “Ik zou niet weten welke publieke functie de stations hebben“, zegt hij. “We draaien allebei plaatjes, er is reclame, we opereren in dezelfde luisterwereld. De publieke omroep moet mensen met elkaar verbinden, klinkt het altijd. Alsof wij dat níet doen. Je moet wel, want anders luistert niemand naar je.

De Zwart meent dat Radio 2 en 3FM net zo goed in commerciële handen zouden kunnen zijn. “Ik daag radiodirecteur Jan Westerhof van de NPO uit om de programmering van Radio 2 en 3FM eens aan ons over te laten. Dat scheelt mensen en geld“, zegt hij. “Je kunt Radio 2 en 3FM ook verkopen. Ik zie daar wel brood in.

Radio 1 is wel typisch NPO, meent De Zwart, vanwege de focus op nieuws en actualiteiten. “En Radio 4, omdat ze veel aan cultuur doen. Maar ik zou niet weten welke publieke functies Radio 2 en 3FM hebben.

De Zwart baalt van de oneerlijke concurrentie. Zo zouden commerciële bedrijven veel minder radiozenders mogen hebben dan de NPO en hebben de publieke radiozenders ook nog eens de publieke tv-zenders tot hun beschikking om hun programmering te promoten.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen