Editie NL zoekt vrouw achter botte internetreactie op

Editie NL-ster Wilson Boldewijn heeft de stoute schoenen aangetrokken en iemand die op internet een kille reactie over de verdrinkingsdood van 700 vluchtelingen plaatste, thuis opgezocht. Dat was te zien op RTL 4. De discussie over de heftige internetreacties op het nieuws is aangezwengeld door RTL-collega Roelof Hemmen. “Wij wilden wel eens weten wie nou die mensen zijn die zonder enige vorm van medelijden zo keihard reageren op de dood van zoveel vluchtelingen“, aldus Boldewijn.

De presentator zocht uit waar zo iemand woonde. “Ik ben met een cameraman naar de deur van één van de mensen die zo reageerden gegaan, aangebeld en een goed gesprek gehad. We hebben het opgenomen, en achteraf wel geanonimiseerd vanwege privacy-redenen.”

Boldewijn overviel de dame. “Als je nou die mensen ziet die zo verdronken zijn, denk je dan niet: dit zijn wel mensenlevens?“, vroeg hij.

Ook voor de camera hield de vrouw in kwestie voet bij stuk. “Het is heftig, maar ach. Ik vind dat Nederlanders worden gediscrimineerd. Goh, ik kan het een keer zeggen.

Wij als Nederlanders worden gediscrimineerd via de overheid. Er zijn een hoop mensen die hierheen komen, een huis krijgen en worden aangekleed. En wij moeten maar op een houtje bijten.”

U kunt het item terugzien op de website van Editie NL.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen