‘Big Brother keert terug op televisie’

Vroeg of laat keert Big Brother ook weer terug op de buis in Nederland. Dat zegt Endemol-directeur Laurens Drillich in NRC Next. Big Brother is wereldwijd nog een groot succes, maar hier al tien jaar niet meer te zien. Drillich denkt niet dat Nederlanders relatief sneller toe zijn aan iets nieuws. “Kijk Expeditie Robinson, Wie is de Mol? en Boer Zoekt Vrouw. Formats die al jaren meegaan, maar nog steeds veel kijkers trekken. Big Brother komt ooit weer terug op de Nederlandse tv. Dat weet ik zeker.

Volgens Drillich stopte Big Brother hier vroegtijdig, omdat het nooit een ‘gewoon’ programma is geworden. “Men bleef het zien als een groot evenement dat minstens twee miljoen kijkers moest trekken, en niet de 700.000 die Utopia nu elke dag haalt op SBS 6.”

In het Verenigd Koninkrijk heeft het wel die omslag gemaakt, meent Drillich. “Van het grotere Channel 4 naar het kleine Channel 5.”

China begint binnenkort pas met Big Brother en is daarmee het 48ste land waar de realityshow wordt gemaakt. “Er is geen ander land met zo veel mogelijkheden. Dit is de echte grote klapper”, zegt hij.

Drillich vindt het leuk dat elke Big Brother zo anders is. “In de VS gaat Big Brother over de strategie om te winnen”, zegt hij, terwijl het in Zuid-Amerikaanse versies meer gaat om liefde en vriendschap. “En de Britse versie heeft altijd iets ranzigs.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen