Beau vindt balkenendenorm NPO ‘een obstakel’

Foto: SBS ElvinBeau van Erven Dorens vindt de balkenendenorm voor presentatoren bij de Publieke Omroep een obstakel. Dat zegt het tv-talent in Volkskrant Magazine. Nu Van Erven Dorens vertrekt bij SBS zijn er voor hem nog twee opties: NPO of RTL. Bij de NPO is er echter een salarisplafond van 178.000 euro. “Die balkenendenorm is wel een obstakel, ik hoop niet dat mensen geschokt zijn als ze dit lezen. Daar word je in Nederland al gauw om verketterd, maar dat vind ik behoorlijk stom.”

Van Erven Dorens is tegen het salarisplafond. “Iemand als Matthijs van Nieuwkerk brengt voor de NPO zo veel geld op, als hij vertrekt kost dat die omroep 10 miljoen per jaar. Het is bijzonder dat hij niet voor het geld naar een andere omroep gaat. Matthijs is Moeder Teresa.”

Toch zou Van Erven Dorens het wel overwegen. “Maar goed, als ik er mijn lievelingsprogramma’s zou kunnen maken, zou ik er absoluut toe bereid zijn.”

Het betekent wel dat Van Erven Dorens een tandje terug moet schakelen. “Ik zou het wel een mooi avontuur vinden om met het hele gezin ergens in De Pijp te gaan wonen en er met zijn zessen op 100 vierkante meter tegenaan te gaan. Ja joh, dat lijkt me zó lachen. Selly en ik kennen het ook wel om geen geld te hebben.”

Van Erven Dorens heeft sinds zijn vertrek bij RTL Boulevard nooit meer echt tv-succes gekend.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen