Beau van Erven Dorens vertrekt bij SBS 6

Beau van Erven Dorens vertrekt na zes jaar bij SBS 6. Hij voelt zich al sinds het begin niet echt thuis bij de zender. Dat heeft de presentator zojuist gemeld in het jubileumprogramma van Evers Staat Op. Van Erven Dorens heeft vanmiddag om tafel gezeten met SBS 6 en belde direct erna met Evers. “Ik heb zes jaar lang ontzettend mijn best gedaan en echt de ballen uit mijn broek gewerkt voor die zender, maar ik moet eerlijk zijn: ik paste er van het begin af aan niet zo ontzettend goed bij.

Van Erven Dorens ging in 2009 aan de slag bij SBS, dat twee jaar later werd overgenomen door Sanoma en John de Mol. “Met de komst van John de Mol dacht ik er met nieuwe energie tegenaan te kunnen gaan, maar dat is toch niet helemaal uitgepakt zoals ik had gehoopt.”

De breuk ligt volgens Van Erven Dorens aan een combinatie van factoren. “De liefde was een beetje op. Ik weet niet hoe ik het moet gaan zeggen. Ik heb even niet voor me wat ik eigenlijk moet antwoorden van de directie.”

Hij wijt het niet aan een gebrek aan kansen. “Ik heb ontzettend veel kansen gekregen. Ik weet ook niet aan wie het ligt: aan mij of SBS. Maar het werkte niet zo goed. We hebben ontzettend veel dingen geleerd. Zo gaat het.”

Van Erven Dorens moest huilen op de radio. “Ik voel me aan de ene kant verdrietig omdat ik er met heel veel leuke mensen heb gewerkt, vooral bij Shownieuws. Daar moet ik het gaan vertellen. Dat is echt geen pretje.”

Het contract loopt in de zomer af. “Ik ga eerst nog even drie maanden door en dan ga ik iets anders doen. Ik heb zo veel dromen in mijn hoofd. Als ik dat alleen met Shownieuws moet opvullen, dat gaat niet.”

Shownieuws is niet genoeg voor Van Erven Dorens. “Ik denk dat het ook beter is voor SBS dat ze daar iemand hebben die het liefst wil uitbreken. Ze hebben het best aan een gedweeë presentator die gewoon zijn ding doet.”

Ik ben in voor nieuwe avonturen en verheug me ontzettend op nieuwe dingen en het maken van nieuwe programma’s. Ik zie het als iets heel erg leuks om daarover te praten. Ik sta overal voor open.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen