Bazen AvroTros en Omroep MAX: ‘NLZiet werkt niet’

Foto: MAXEric van Stade, de baas van AvroTros, vindt dat NLZiet, het gezamenlijke terugkijkplatform van NPO, RTL en SBS, niet gelukt is. Dat vertelt hij in de Volkskrant. Van Stade vindt het jammer dat de NPO het verspreiden van videocontent via bijvoorbeeld YouTube wil verbieden. “Je moet al die programma’s juist aanbieden op de bestaande platformen, niet gaan proberen om wederom een nieuw platform te gaan ontwikkelen. Kijk naar NLziet. Dat komt ook niet van de grond.

Omroep MAX-baas Jan Slagter denkt daar hetzelfde over, vertelt hij aan The Post Online. “Het is toch belachelijk dat voor oude content betaald moet worden terwijl die rekening als eens is voldaan via de Belasting? NLZiet heeft iets van 3000 abonnees dus het werkt gewoon niet.

VPRO-baas Lennart van der Meulen haalde eind vorig jaar ook al uit naar NLZiet. Hij vindt het gek dat gebruikers 8 euro per maand moeten betalen, maar dat RTL sommige tv-reeksen exclusief voor het eigen platform Videoland achterhoudt.

Via NLZiet kan men zonder reclame en in hoge kwaliteit programma’s van NPO, RTL en SBS terugkijken. Daar staat dus wel een maandelijkse betaling tegenover.

Naast NLziet, hebben NPO, RTL en SBS ook nog ieder hun eigen terugkijkdienst. Daarvan zijn ook betaalde versies, zoals NPO Plus en de betaalde RTL XL.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen