‘Zwarte Tulp op korte termijn niet op RTL 4’

Foto: Kastermans FotografieDe kostbare dramaserie Zwarte Tulp die speciaal is geproduceerd voor Videoland, de Nederlandse Netflix, komt voorlopig niet alsnog op televisie. Dat bezweert Arno Otto, directeur digitaal van RTL, bij NRC. Zwarte Tulp kost miljoenen euro’s, terwijl RTL’s Videoland slechts 100.000 abonnees heeft. Velen vermoeden daarom dat Zwarte Tulp daarom helemaal geen internet only-serie is, maar dat RTL uiteindelijk ook aan de serie wil verdienen door de reeks uit te zenden op televisie. “Nee“, zegt Otto. 

Daaraan voegt hij toe: “Dat is niet gepland op korte termijn. Zwarte Tulp is exclusief voor Videoland. En er volgen meer ‘originals’.

Daarvoor tast RTL diep in de buidel. “Zwarte Tulp kost ettelijke miljoenen. Dat is vergelijkbaar met dramaproducties voor tv.”

Videoland volgt Netflix, dat al veel meer exclusieve producties heeft, zoals House of Cards. “Original content is de hype van dit moment, maar in feite doet een omroep als RTL dat al jaren“, aldus Otto.

De dienst Videoland Unlimited biedt RTL aan náást RTL XL en NL Ziet. “RTL XL is voor als je iets hebt gemist op tv en dat graag wil terugzien. NLziet is alles van de Nederlandse tv zonder commercials. En Videoland biedt films en series, of die nou op tv zijn geweest of niet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen