Zwarte Tulp: de House of Cards van Videoland

Foto: Kastermans FotografieHet is een belangrijke dag voor RTL’s Videoland, de Nederlandse tegenhanger van de Amerikaanse online tv-dienst Netflix. Om vier uur ’s middag gaat Zwarte Tulp in première, een speciaal voor Videoland geproduceerde dramaserie. De grote concurrent Netflix heeft met series als House of Card en Orange is the New Black al langer ‘eigen’ drama in de aanbieding, maar de primeur van de eerste grote Nederlandse VOD-serie is in handen van het (nu nog) veel kleinere Videoland.

Waar Netflix in Nederland naar verluidt bijna een miljoen abonnees heeft, moet Videoland het met 100.000 gebruikers stellen. Netflix heeft het voordeel dat de dienst al langer bestaat, bekender is en veel meer eigen producties heeft. Zwarte Tulp is Videolands eerste unieke productie.

Videoland-manager Anouk Noordervliet heeft als doel om uiteindelijk groter te worden dan Netflix. “Wij kennen de Nederlanders een beetje”, zegt ze op Spreekbuis.nl.

Volgens haar vinden sommige Nederlanders Netflix een beetje ‘eng’. “Ik bedoel met ‘eng’ een beetje ver weg. Ik denk dat Videoland er voor een breder publiek is. Videoland is daarbij een vertrouwd merk wat men al kent van de videotheek bij hun om de hoek.

Ik denk dat Netflix niet voor iedereen is. Ongetwijfeld is er een overlap in onze doelgroepen, maar ik denk dat we heel goed naast elkaar kunnen bestaan.

Zwarte Tulp, dat van RTL de kwaliteit van Penoza moest krijgen, is later vandaag beschikbaar voor Videoland-abonnees.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen